Den 15 juli 2023

Forbudt Sorg

Min søns far døde for 1,5 år siden, kræft og var væk efter 6 mdr.
Han var min ex.
En fantastisk far til min søn.

Nu er min sorg forbudt!!!

Min Ex. Familie, min familie og min kæreste trækker sig og vil ikke tale mere om det.
Hvorfor jeg dog stadig kan være ked, når det var min Ex…….kom dog videre.

Hvor skal vi gå hen og tale, os der skal bringes vores børn videre i deres sorg?
Os der har mistet en Ex. Mand eller kone, os der skal stå alene med ansvaret for vores børn?

Tænker der er andre som mig.
Fynboen

Svar

Kære Fynboen,

Tak fordi du skriver ind til vores brevkasse, og hvor er det et vigtigt emne, du belyser. Jeg er ked af at høre, at du har mistet din ex-mand, og faren til jeres søn, til kræft.

For selvfølgelig giver det mening, at du er berørt af din ex-mands død. Det er faren til dit barn, og så er det et menneske, du engang elskede, og har delt et liv sammen med. Jeg kan godt forstå, du synes, det er svært ikke at kunne få lov til at tale om din sorg, om din søns sorg, og om de udfordringer, der er forbundet med din ex-mands død. Det skal der være plads til.

Da jeg mistede min far, hjalp det mig at tale med en terapeut. Og jeg tror på, at det vil være en stor hjælp for dig enten at tale med en psykolog eller tale med andre, der har mistet en nær, f.eks. i gruppeterapi. Her kan du møde folk, der har det ligesom dig, og hvor du kan føle, det er okay at dele dine tanker om din sorg over din ex-mand, men måske i ligeså høj grad dele de tanker du har på din søns vegne, de tanker og følelser han måske allerede har nu, samt hvordan i skal leve med tabet i fremtiden. Jeg tænker, der kan være rigtig mange tanker og følelser på spil her.

Her i Det Nationale Sorgcenter har vi noget, der hedder Café-aften, hvor alle der kommer har mistet en de holder af. Det findes både i Odense, Århus og København. Du nævner ikke jeres søns alder, men måske I vil kunne få et forløb sammen, du og din søn. Du er velkommen til at kontakte vores reception inden for vores åbningstid. Måske vi kan hjælpe dig på den ene eller anden måde.

Jeg linker her også til en side som hedder sorgvejviser, hvor du kan finde de muligheder, der er for hjælp i jeres nærområde.

Til sidst vil jeg sige, at du kan prøve at nævne for din kæreste og andre omkring dig, at du føler, du ikke tør tale om din sorg, og det gør dig ked af det. Det kan være, du allerede har prøvet, men forhåbentlig er de forstående, hvis du prøver at forklare det, du har skrevet til os. Det håber jeg i hvert fald.

Husk du selvfølgelig også altid er velkommen til, at kontakte os på Sorglinjens øvrige platforme. F.eks. på tlf. 70 209 903 hver dag mellem kl. 17.00-21.00.

Jeg ønsker jer, alt det bedste fremover.

De bedste hilsner,

Laura, Frivillig på Sorglinjen.

 

Scroll to Top