Den 4 marts 2024

Jeg er en ung på 20 år og har mistet sin mor

Jeg har mistet min mor da jeg var 8 år af alvorlig sygdom og nu er jeg 20 år gammel og har bemærket at jeg har ikke oplevet sorg perioden selvom det skete for 12 år siden og jeg presser disse følelser men ved godt at det er så farligt og derfor jeg bliver også bange at miste min far og jeg ved det ikke og jeg ved det ikke ,hvordan kan jeg håndtere og komme ud af sorgen ,jeg føler mig som at jeg blev fast i sorgen og har rigtige meget smerter på kroppen og derfor jeg må ikke forsætte mit liv.

Svar

Kære du,

Tak fordi du har skrevet til os på Sorglinjen. Det gør mig ondt at høre, at du har mistet din mor i så ung en alder. Selvom det er 12 år siden, så kan sorgen stadig føles overvældende, og det er helt forståeligt, at man kan føle man sidder fast i sorgen og dens tunge følelser. Man kan føle sig magtesløs, og det kan være rigtig svært at vide, hvad man skal gøre, fordi det hele gør så ondt. Jeg kan forstå, på det du skriver, at det lyder til, at du har gået meget med dine følelser for dig selv. Det kan være utroligt svært og pinefuldt at gå med sorgen selv, men jeg kan godt sætte mig ind i, at det kan være svært at åbne op og måske også bare at finde ud af, hvordan man bedst håndterer sorgen.

Jeg er selv i starten af 20’erne og har mistet min far for 5 år siden, og jeg kan godt forstå, at dét at miste en forælder, kan sætte gang i frygten for at miste andre mennesker man også holder af – netop fordi man ved, hvor ondt det gør. Den frygt kan jeg også nogle gange selv have, men det har hjulpet mig meget at tale højt om de ting, jeg synes er svært ved sorgen. Jeg har blandt andet gået i sorggruppe med andre, der også har mistet, og det hjalp mig at vide, at jeg ikke var alene om at være i sorg. Selvom der er gået flere år siden min far døde, så er der stadig dage, hvor sorgen overvælder mig, men der er blevet længere mellem dagene.

Jeg lægger mærke til det sidste, du skriver. Hvis det er noget, der fylder meget for dig, og du føler det er en tanke, der er svær at slippe, så kontakt enten Livslinien på 70 201 201 eller din egen praktiserende læge. Hvis du har lyst, så kan du også komme til en af vores Café-aftener, hvor vi frivillige fortæller om vores egne erfaringer med at miste. Til Café-aftenerne behøver man ikke at sige noget, du kan vælge bare at sidde og lytte. Du kan finde de specifikke datoer for caféaftenerne inde på vores hjemmeside her https://sorgcenter.dk/sorglinjen/cafeaftener/.

Til sidst vil jeg bare gøre dig opmærksom på, at vi sidder hver dag på Sorglinjen fra kl. 17-21, hvor du skal være velkommen til ringe eller skrive via vores andre platforme. Her sidder vi frivillige, som alle selv har prøvet at miste.

Venlig hilsen,

Liv, frivillig på Sorglinjen.

Scroll to Top