Den 23 april 2021

Min far døde 13 dage før min termin

Jeg har som sådan ikke et spørgsmål.
Jeg tror bare at jeg har brug for at få lettet mit hjerte, eller bare få snakket om at jeg mistede min far til en frygtelig sygdom, 13 dage før min termin.
Min fars krop var stået helt af, og han valgte ikke at modtage livsforlængende medicin, hvilket jeg har SÅ meget respekt for.

Der skulle alligevel gå 3,5 uge efter min fars død, før mit første barn kom til verden.

Jeg har grædt og jeg savner – Helt vildt!
Jeg forstår slet ikke at min datter aldrig kommer til at møde sin Morfar.
Det gør så ondt i mit hjerte!

Jeg tror aldrig at jeg vil forstå det.

Svar

Kære du. Tak for at du skriver ind.

Jeg er utroligt ked af at høre, at du har mistet din far. Det lyder som et hårdt forløb, du og han har gennemgået. Og jeg kan også forestille mig, at det må være en stor sorg, at han ikke nåede at møde din datter, og at hun aldrig kommer til at møde sin morfar.

Jeg har selv mistet min far for snart 6 år siden og kender sorgen over, at der er så mange milepæle i mit liv, som min far ikke kommer til at opleve. Heriblandt også, når jeg en dag skal være mor.

Du skriver, at du aldrig tror, at du vil forstå det. Jeg kender godt til, at døden kan opleves så meningsløs. Men hvis du har lyst til og mod på at tale om din fars sygdomsforløb og dit tab, er du altid velkommen til at kontakte os på Sorglinjen. Selvom vi nok ikke kan hjælpe dig med at forstå, hvorfor din far skulle dø så kort inden din datters fødsel, kan det måske give mening at snakke med andre, der selv har mistet, om dit tab. Jeg har i hvert fald fået meget ud af, at tale med andre, der forstår, hvad det vil sige, at miste en man elsker.

De bedste hilsner
Mathilde

Scroll to Top