Den 21 maj 2023

Min far er flyttet sammen med en ny

Hej.

For 3 år siden mistede jeg meget pludselig min mor.

Min mor var på mange måder min bedste ven. Vi var meget tætte. Jeg havde ikke det tætteste forhold til min far, trods de var lykkelig gift på 31 år. Men efter hendes død, begyndte jeg lære min far at kende, hvilket jeg har nydt.

For et år siden fik min far en ny kæreste. Og for 1 mdr siden flyttede de sammen i hans hus. Kan lige pludselig ikke lide at komme der hjem til ham. Og min far føler jeg ignorere ham. Men savner bare min mor rigtig meget. Ved ikke hvordan jeg fortæller ham at det er svært hun er flyttet ind

Svar

Hej,

Jeg er virkelig ked af at høre, at du har mistet din mor, og så på en pludselig måde. Det må have været enormt svært. Det lyder som om, at I har haft et rigtig tæt bånd, din mor og dig, og at du virkelig har elsket din mor – sorg er jo også et udtryk for kærlighed. Jeg fornemmer, at det har været svært efter din mors død ift. at du og din far ikke har haft det tætteste forhold, men det lyder til, at I er kommet tættere ind på hinanden.

Nu kan jeg så høre, at din far har fået en ny kvinde i sit liv, og at de er flyttet sammen. Det kan jeg godt forstå kan vække en masse følelser op omkring din mor. Jeg tænker også, at det kan være et synligt bevis for dig på, at din mor ikke er her længere, idet der er en anden kvinde hjemme hos din far nu, og det kan jeg virkelig godt forstå er meget svært.

Måske det kan hjælpe at forsøge at fortælle din far, hvordan du har det omkring, at hans kæreste er flyttet ind i hans hus. Så kan din far måske få en forståelse for, hvorfor du reagerer, som du gør. Hvis det er svært at tale om, kunne det også være en idé at starte med at skrive et brev til din far omkring dine tanker, følelser, og hvordan du har det med, at der er flyttet en ny kvinde ind hos ham og evt. også om sorgen, du generelt mærker til din mor. Tænker i hvert fald at det vil være rigtig godt, hvis I fik vendt det hele sammen med hinanden, uanset hvilken måde der vil kunne fungere bedst for jer.

Jeg kan selv huske, da min far begyndte at ses med nogle nye kvinder efter min mor døde. Det synes jeg også var rigtig svært til at starte med, da jeg ikke ønskede at min mor skulle erstattes. Men jeg var samtidig også enormt glad og taknemmelig for, at min far havde fundet en at dele sin hverdag med og ikke var alene, og jeg vidste også godt, at det ikke handlede om at erstatte min mor, for det var et bånd og en relation, der var helt uerstatteligt, ligesom det også er med din mor. Med tiden kan det være naturligt at finde kærligheden på ny, og det kan også være en måde at hjælpe din far videre i sorgen på, selvom jeg virkelig godt kan forstå, at det er en stor omvæltning for dig, som kræver tilvænning – og netop derfor er det vigtigt at I får talt om det.

Jeg håber virkelig, at I får talt det igennem sammen og formår at finde hinanden i det hele. Og du skal være mere end velkommen til at kontakte os igen, hvis du har behov og lyst til det, enten på SMS, chat eller tlf. Vi sidder her hver dag ml. 17-21. https://sorgcenter.dk/sorglinjen/

Gode tanker herfra,

Mona, frivillig på Sorglinjen

Scroll to Top