Den 9 august 2023

Min kærestes far dødeligt syg

Jeg er i vildrede.
Jeg er sammen med en kvinde som aldrig har haft en så tæt relation som den vi har.
For første gang i hendes liv, har hun en, som hun kan læne sig op af, men hun har enormt svært ved, at stole på, at jeg ikke smutter, for det er dét hun har været vant til.
Nu står hun i den fuldkommen urimelige situation at hendes far er ramt af uhelbredelig kræft og ser ind i en tid hvor hun måske har hendes far en måned endnu.
Hun har svært ved at lukke mig ind, jeg har sagt til hende jeg er her, uanset hvad.
Men jeg har svært ved, hvordan jeg skal gribe hende.

Svar

Kære du,

Jeg er virkelig ked af at høre, at din partner står over for en så hård og hjerteskærende situation som at skulle miste sin far til uhelbredelig kræft. Det må være utrolig svært for hende. Det lyder som om, at du er en uvurderlig støtte for hende, og at du er en kæmpe støtte og klippe for hende. Det fornemmer jeg også, at hun har brug for lige nu. At blive bekræftet og finde tryghed i dig og dét, at du er der for hende. Så det er rigtig godt og positivt, at du formår at bekræfte hende og lade hende vide, at du er her uanset hvad, også selvom hun måske har svært ved at tage det helt ind lige nu.

Dét at din partner står over for en så urimelig situation som at miste sin far, kan muligvis også blusse op i nogle andre svære følelser hos hende, og det er også meget naturligt, at det kan forstærke angsten for også at miste andre tætte personer og relationer i livet. Det kan meget vel være derfor, hun kan have svært ved at lukke dig ind, og derfor er det også så utrolig vigtigt og godt, at du bliver ved med at fortælle hende, at du er der, og at du ikke går nogen vegne.

Jeg har selv mistet min mor til kræft. Det var et meget hurtigt, svært og hårdt sygdomsforløb, og jeg kan huske, at det efterfølgende var meget svært for mig at åbne op omkring min sorg over for andre, samt at jeg var bange og nervøs for at miste andre personer, som jeg var tæt på i mit liv. Dengang hjalp det mig rigtig meget at modtage bekræftelse, tryghed og nærvær fra andre i min omgangskreds, specielt min far og søskende. På en eller anden måde kom vi også endnu tættere på hinanden efter tabet af min mor, da vi talte enormt meget om forløbet, vores sorg og brugte hinanden.

Det bedste jeg kan anbefale dig at gøre over for din partner er at blive ved med at bekræfte over for hende, at du er der og lytte til hende og lade hende fortælle og dele det, som hun har lyst til og brug for, og også opfordre hende til virkelig at nyde og bruge den sidste tid, hun har tilbage med sin far.

Noget af det, der også gjorde en forskel for mig, da jeg mistede min mor, var at tale og dele med andre, der også har mistet. Det er muligt for både dig og din partner at tale med andre som mig, der har stået i en lignende situation. I skal være mere end velkommen til at kontakte os igen på Sorglinjen enten på SMS, chat eller telefon hver dag mellem kl. 17-21.

Alt det bedste ønskes til dig og din partner,

Mona, Frivillig på Sorglinjen

 

 

 

 

 

 

Scroll to Top