Den 3 juli 2024

Min mor døde starten af året.

Hej
Jeg mistede i starten af året min mor til et pludsligt hjertestop.’

Jeg har haft de første måneder ikke rigtig været påvirket af det fordi jeg arbejdede sorgen “Væk”
Men den sidste månedstid er det virklig begyndt at pårvirke mig meget.

Ved ærlig talt ikke hvad jeg skal gøre uden hende, jeg ved hun vil have jeg er glad og “Komme videre men det hårdt og jeg har ikke nogen at snakke med det om føler mig ret alene i det.

Hvad kan jeg gøre for at komme “videre”?

Tak på forhånd.

Svar

Kære dig

Tak fordi du skriver til os på Sorglinjen. Jeg er ked af at høre, at du har mistet din mor pludseligt. Det lyder hårdt, og jeg kan godt forstå, at sorgen nu pludseligt rammer dig. Det er forskelligt, hvordan man reagerer på sorg og dødsfald. Nogen reagerer med det samme, andre først senere. Når du skriver, at du indtil nu har arbejdet dig fra tanker om dødsfaldet og din sorg, men at du nu mærker sorgen, er det helt normalt. Måske har du været chokeret over at din mor pludseligt ikke er her mere. Der er ikke en bestemt måde at sørge på, og sorgen kan også ændre sig henad vejen.

Selvfølgelig ville din mor ønske for dig, at du var glad, men sorgen tager tid og kan være svær at komme igennem, især når man mister et livsvidne som en forælder. Uanset hvor du er i din sorgproces, skal du vide, at du ikke er alene. Der er forskellige steder at hente hjælp. Her på Det Nationale Sorgcenter kan du kontakte Sorglinjen på sms, chat og telefon 7020 9903 alle dage mellem kl. 17 og 21. Alle os, der sidder her har selv mistet og oplevet sorg. Du er meget velkommen til at kontakte os der, hvis du får brug for det senere. Hvis du bor i Københavnsområdet, kan vi også tilbyde både psykologsamtaler og sorggrupper for unge, der har mistet en forælder. Det kan være rart at mødes med andre i samme situation som dig, hvor du trygt kan fortælle, hvordan du har det og få støtte. Hvis du har lyst til samtale med en psykolog eller i en sorggruppe med andre, kan du få hjælp på www.sorgcenter.dk. Tryk på “Hjælp” og vælg “Til børn og unge”. Så vil vi kontakte dig hurtigst muligt.

Sidst, men ikke mindst, kan du også møde andre, der har mistet, på vores caféaftner. Det er åbne aftner, hvor der er oplæg fra nogle af vores frivillige, der også har mistet. Næste caféaften er 13. august kl. 19-20.30, og temaet er “Sorg og at finde tilbage til livet”.

Venlig hilsen Ann, frivillig på Sorglinjen

Scroll to Top