Den 4 juli 2024

Mistede 4 familiemedlemmer inden for 13 måneder

Hej

Jeg har siden den 16 marts 2023 til den 12 april 2024 (min fødselsdag) mistet 4 familiemedlemmer.

Jeg ved ikke hvordan jeg nogensinde skal kunne komme igennem det her. Hvordan kommer man igennem det især efter at have mistet en på sin fødselsdag selvom der er lang tid til min næste fødselsdag frygter jeg den enormt meget.
Hvordan kommer det til at føles?
Kan man tillade sig at fejre den?
Hvordan fejre man den uden dem?
Hvad gør man i sådan en situation?

På forhånd tak

Svar

Hej

Tak fordi du skriver til os Sorglinjen. Det lyder som om, at du har været igennem en hård og ubærlig tid med mange tab. Det er jeg ked af på dine vegne og kan godt forstå, at du har mange tanker om, hvordan du skal komme igennem det. Det tager tid at arbejde sig igennem sorg, men med tiden letter den og dagene bliver lysere. I starten kan mærkedagene være svære at komme igennem uden dem, man har mistet. Jeg har selv valgt at bruge mærkedagene til at fejre livet og mindes den, jeg har mistet, ved at gøre noget rart, som han også ville have sat pris på. Det har hjulpet mig.

Sorgen kan være tung, og man kan føle sig meget ensom i det. For mig har det været rigtig godt at gå i sorggruppe. Måske vil du også have gavn af det? Det kan være en god hjælp til ikke at føle sig helt alene, og bare det at dele sorgen med andre er lindrende. I Det Nationale Sorgcenter har vi i vores afdeling i København tilbud om sorggrupper for unge, der har mistet. Der kan du møde andre i samme situation som dig og få støtte. Hvis du har lyst til det, kan du få hjælp på www.sorgcenter.dk. Tryk på “Hjælp” og vælg “Til børn og unge”. Så bliver du kontaktet hurtigst muligt.

Måske kunne du også have glæde af at være med på vores caféaftner i København. Det er åbne aftner, hvor der er oplæg fra nogle af vores frivillige, der også har mistet. Vi har forskellige temaer hver gang og har fx også haft temaet “sorg og mærkedage”. Næste caféaften er 13. august kl. 19-20.30, hvor temaet er “Sorg og at finde tilbage til livet”. Her er du også velkommen til at tage en veninde med, hvis du ikke har lyst til at komme alene.

Jeg er glad for, at du har rakt ud til os her på Sorglinjen. Det er et stort skridt, når man er ramt af sorg, men vigtigt for at få det bedre. Du er altid velkommen til at kontakte os på Sorglinjen på sms, chat og telefon 7020 9903 alle dage mellem kl. 17 og 21. Alle os, der sidder her har selv mistet og oplevet sorg og kan hjælpe dig, hvis du har brug for en, der lytter eller for tale om en svær situation.

Husk, at du altid vil bære dem, du har mistet med dig i hjertet.

Kærlige tanker Ann, frivillig på Sorglinjen

Scroll to Top