Den 3 oktober 2023

Mistet ægtefælle

Hej .

Jeg har mistet min mand den 8 marts til
Kræft .
Jeg boede med ham over en måned på hospice ,hvor han døde den 8 marts .
Det er snart 7 måneder siden.
Min mand blev bisat den 16 marts ,jeg startede med,og arbejde igen lidt den 27 marts .
Vi kom så tæt på hinanden på hospice ,og jeg hjalp ham til det sidste .
Jeg er træt nu ,og har været det siden ,
Synes ikke ,jeg har fået tiden til,og sørge tilpasse mig en ny hverdag med min søn .
Han har det meget svært også .

Svar

Kære dig,

Jeg bliver ked af at læse om dit tab; at din mand døde – men hvor er det stærkt at du og din mand kom så tæt på hinanden og al din store hjælp. Den sidste måned var det jer to sammen. Jeg kan genkende, hvordan du har det nu, for jeg skal huske tilbage til december 2019, for da var det også syv måneder siden min kone døde til kræft.
Og jeg var træt hele tiden, og havde svært ved at koncentrere mig – helt som du skriver. Kroppen har været på overarbejde, og du har fået uanede kræfter til at være sammen med din mand, og givetvis samtidig været mor for din søn, så bliver din krop træt.

Når man mister en nærtstående, er træthed og koncentrationsbesvær noget af det første man mærker, træthed, angst og tomhed. Sorgen griber fast i kroppen.

Det er dejligt at du alligevel har kræfter til at skrive til os, tak for det. Det der hjalp mig rigtig godt da min kone var død, var at tale med andre om mit tab. Taler du også med andre om dit tab af din mand og om de fælles stunder, I havde på hospice? Måske har du nogle kollegaer du kan tale med, hvis du da ikke allerede har gjort det. Har du lyst en dag at ringe herind til Sorglinjen, så ring bare på 70 209 903, alle dage 17-21.

Sorg fylder uretfærdigt meget og ligger altid på lur. Gråd og grin lindrer, giver dig lyset tilbage og vil tænde for de glade minder med din mand.

Du og jeg har ikke en let vej at gå, men jeg ønsker at mit svar vil lindre dig.


Knus til dig

Hans, Frivillig på Sorglinjen

Scroll to Top