Den 12 juni 2024

Mistet min mand

Hej .

Det er nu noget tid siden,jeg mistede min mand til kræft den 8 marts 2023 ,og min søns far .
Det er stadig svært ,jeg går på arbejde, og jeg gør det så godt jeg kan .
Jeg er stadig meget træt .
Vi snakker om min mand farmor ,min søn,og jeg .
Det var den mest fantastiske tid på hospice,vi kom hinanden så nær min mand,Og jeg ,da jeg flyttede på hospice sammen med min mand .
Nu er det ligesom om jeg lever en andens liv ikke mit eget, det lyder nok skørt ,men det er sådan jeg har det ?

Hilsen Charlotte

Svar

Kære Charlotte!

Tak for din henvendelse. Det lyder som en meget vanskelig situation. Det er altid svært at miste – og som forælder skal man jo ikke kun bearbejde sin egen sorg, men også hjælpe sit barn gennem en svær tid. Det er dejligt at høre at du og din mand kom meget tæt på hinanden i den sidste tid, og det er godt at høre I taler om din mand, din søns far og din svigermors søn. Når man taler om minderne bliver den afdøde nærværende. Det er helt naturligt at føle at man “agerer” – altså spiller en anden rolle – man er jo også en anden, end man var før tabet. På et eller andet tidspunkt tænker jeg at du kommer til at føle dig hjemme i din nye rolle – så det ikke længere bliver en rolle – men den du er.

Det er også helt naturligt at man føler sig træt. Det er jo på mange måder et helt nyt liv. Af erfaring ved jeg at trætheden forsvinder når man vænner sig til det nye liv, og at smerten over tabet også forandrer sig, tabet bliver en del af hverdagen og de gode minder kommer til at fylde mere og mere. Jeg håber du vil opleve at livet trods alt har mange muligheder og ønsker dig alt godt.

Hvis du har lyst til at tale med nogen, der selv har mistet, kan du altid ringe ind på Sorglinjen på 70 209 903 alle dage mellem kl. 17–21. På Sorglinjen sidder vi frivillige, der selv har mistet, og er klar til at snakke om de svære følelser, der kan være i forbindelse med tab og sygdom. Hvis du har lyst til at snakke fysisk med nogle, der kan relatere til din situation, kan du evt. undersøge muligheden for at deltage i samtalegrupper eller andre tilbud inde på Sorgvejviser.dk.

Bedste hilsner

Kirsa, frivillig på Sorglinjen

 

Scroll to Top