Den 19 juni 2024

Mor terminalt syg med kræft

Hej,

Min mor er terminalt syg med kræft. Jeg har fået anbefalet sorggrupper enten i det sidste sygdomsforløb eller efter hun dør.

Dels vil jeg høre hvad I anbefaler (før eller efter?). Og vil I anbefale at jeg finder en sorggruppe der relaterer sig til kræft. Og er der nogle konkrete tilbud I kender til som passer til min situation (jeg er 28 og dermed ikke kategoriseret som ung) Jeg tror bare at jeg er på udkig efter lidt erfaringer og vejledning

Svar

Kære dig,

Tak fordi du rækker ud til Sorglinjen.

Jeg er meget ked af at høre at din mor er syg med kræft. Det må være en svær periode du er i lige nu.

Jeg har ikke selv prøvet at være pårørende til en syg med kræft. Men jeg har prøvet at miste min far og ved at det meget vanskeligt at være i.

Jeg ved fra andre på Sorglinjen, der har oplevet noget lignende, at det kan være rigtigt godt at tale med andre, som har været pårørende ligesom dig. Det er helt naturligt at have det som du har det lige nu. Det er noget man kalder ventesorg og kan gøre lige så ondt som at være i en reel sorg. Det lyder som om at du selv har taget det første skridt til at finde støtte, nu hvor din mor er syg. Det at du har skrevet til os, får mig til at tænke, at du er parat til at få den støtte, på trods af at du ikke har mistet din mor endnu.

Hos Det Nationale Sorgcenter har vi desværre ikke sorggrupper for den aldersgruppe du er i. Derfor vil jeg anbefale dig at søge mere viden hos Kræftens Bekæmpelse, på cancer.dk eller telefon 80301030. Her har de bl.a. nogle online samtalegrupper for pårørende, og chat-fora hvor man kan møde nogen i lignende situationer.

Du kan også gå ind på vores sorgvejviser på Det Nationale Sorgcenter HER. Det er en søgefunktion, hvor du kan fremsøge en masse af de sorgtilbud der findes i din by/region. Der kan ofte også findes tilbud ved din lokale kirke, hvor der ofte findes sorggrupper og/eller du kan tale med præsten.

Du er derudover også meget velkommen til at kontakte os på Sorglinjen på tlf.nr. 7020 9903, hvor der sidder frivillige der selv har mistet og oplevet svær sygdom, som er klar til at tale med dig.

Jeg håber det bedste for dig og din familie, og du er som sagt altid velkommen til at ringe til os.

Mange varme hilsner fra Stine, frivillig på Sorglinjen.

 

Scroll to Top